Öppettider: Mån – Fre 10.00 – 18.00 Lör 10.00 – 14.00 

 

Diamanter

Ordet diamant betyder oövervinnerlig vilket inte är så konstigt eftersom diamanten är den hårdaste mineral som förkommer i naturen. Diamanter bildas i jordens övre mantel och de diamanter vi använder oss av idag är mellan 3,5 miljarder och 900 miljoner år gamla. Det kan endast bildas nya diamanter vid meteoritnedslag då högt trygt och stark värme kan skapa diamanter. Föroreningar skapar de olika färgskiftningarna som kan uppstå så som gult, rosa, volett, blått, grönt, rött och brunt.

Kvalitet är lika viktigt för diamanter som för allt annat du äger. Diamanten är den hårdaste och vackraste ädelstenen vi känner till därför är det viktigt att känna till diamantens olika kvaliteter. För att kunna skilja på olika diamanters kvaliteter använder man diamantens 4C: Cut (slipning), Colour (färg), Clarity (klarhet) och Carat (viktenheten). Dessa olika egenskaper mäts och bestämmer diamantens värde. För oss är det viktigt att diamanterna håller hög kvalitet.

Guld

Guld är en ädelmetall som förekommer som korn och klimpar i berggrunden i vår natur. Det är en relativt mjuk och formbar metall som kräver förädling för att kunna användas i smycken för att göra den hårdare och mer tålig. Egyptsierna var ett av de första folken som använde guld i sin mycket avancerade smyckestillverkning. I Sverige har guld använts vid smyckestillverkning sedan ca 4000 år tillbaka.

Guld kan som silver missfärgas av t.ex. svavel, luftfuktighet och kroppssvett men inte alls på samma sätt som silver. Rengör dina smycken med putsduk för guld eller guld och diamantrent, dessa produkter finns att köpa i vår butik. Kom ihåg att läsa instruktionerna på förpackningen. Använd en liten borste, försiktigt, på de ställen där det är svårt att komma åt.

Silver

Silver är ett av de vanligaste metallerna som används till smyckestillverkning. Silver stämplas med 925 vilket betyder att metallen består av 92,5% silver och resten koppar och andra metaller.

Allt silver oxideras med tiden, dvs de får en svart eller gul yta av svavel som finns i vår hud, i luft, tyger mm. Vi utsöndrar olika mycket svavel genom huden så ett smycke kan oxideras i olika hastighet beroende på vem som bär smycket. Luftfuktighet och vissa mediciner kan också påskynda processen.
Vid lite svårare oxidering på äkta silversmycken rekommenderas silverputsduk, silverdip eller silverskum, putsa dock ej pärlor med silverputs, läs instruktionen på förpackningen. Alla dessa produkter finns att köpa i vår butik. Silverpläterad metall skall endast putsas försiktigt med torr trasa då silverlagret annars lätt kan nötas bort.

Bijouterier

De bijouterier vi säljer har ett överdrag av en äkta metall och innehåller inget nickel. Detta överdrag kan med tiden nötas bort på utsatta ställen. Hur snabbt detta går beror på hur väl du tar hand om ditt smycke. Om du är varsam och följer våra skötselråd kan du glädjas åt och använda ditt smycke i många år. Kontakt med andra metaller kan missfärga både äkta silver och silverfärgat smyckes material. För rengöring använd inga starka rengöringsmedel, använd endast en fuktig trasa.

BullionDiamonds1
BullionDiamonds2
BullionDiamonds3
BullionDiamonds4
Blomdahl
By Biehl
By Billgren
Caroline-Svedbom
Connoisseurs
DaCapo
Edblad
Emma Israelsson
Efva-Attling
EIK Barn
Fossil
Gense
Gynning Design
Georg Jensen
Georg Jensen Living
Gynning Jewelry
Kalas
Lily & Rose
Les Georgettes
Martin & Michael
Michael-Kors
Mockberg
O´Dwyer
Pandora
Pia & Per
Sandberg
SoBling
Schalins
Skagen
Snö of Sweden
Sweethearts
Thomas Sabo
Kreera web&design Logo